Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Accepteer!
Terug naar Digital engineering

Een duurzaam initiatief van
de gemeente Utrecht

hero v3

In het streven naar een betere luchtkwaliteit stimuleert de gemeente Utrecht het gebruik van elektrisch vervoer. Om het aanvraagproces voor een openbare laadpaal te vergemakkelijken, startte de gemeente een aanbesteding. NOBEARS won en realiseerde het platform 030laadpaal.nl, compleet met realtime statusupdates en een interactieve kaart.

Dit platform brengt gemeente,
aanvragers en exploitanten samen.
map

Dagelijks overleg

NOBEARS ging bij de realisatie niet over één nacht ijs. We brachten bezoekersflows in kaart, betrokken exploitanten – zoals netbeheerder en de partij die laadpalen plaatst – en schetsten het meest logische aanvraagproces in wireframes. Vrijwel dagelijks overlegden we met de gemeente.

laptop v2

Samensmelting van technologieën

Toen de aanvraagflow eenmaal was bepaald, konden de developers aan de slag. Zij realiseerden een systeem met koppelingen met diverse gemeentedivisies, exploitanten en andere stakeholders. Dit systeem wordt ontsloten middels een – bewust basic gehouden – website. Het proces staat centraal en niet de vorm. Het overzetten van historische data – een laadpaal aanvragen kon al een tijdje – is door middel van intelligente, zelf ontwikkelde software – geautomatiseerd.

 

Exploitanten hebben via een afgesloten beheersysteem inzicht in lopende aanvragen en kunnen de status aanpassen. Deze status wordt realtime weergegeven op een interactieve kaart. Hierdoor is altijd een actueel beeld van de aanvraagstatus én zien Utrechters precies waar een laadpaal staat of in ontwikkeling is. NOBEARS gebruikte hiervoor slimme geolocatietechnologie.

030 full
martin

Beklim de
hoogste berg met
Martin van den Berg

Martin van den Berg
030 - 687 5506
martin@nobears.nl