Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Accepteer!
Terug naar Digital engineering

LeaseTrader,
dé marktplaats voor leaseauto's

LeaseTrader is hét platform waar (lopende) leasecontracten ter overname worden aangeboden. Dagelijks vinden bijna 1.500 bezoekers hun weg naar LeaseTrader. LeaseTrader is al jaren een begrip in de automotive branche. Sinds de start zijn zij uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het samenbrengen van vraag en aanbod van occasionlease auto’s. 

Autobedrijven, leasemaatschappijen en hun klanten bieden op het platform (lopende) leasecontracten aan ter overname. Vanaf de start in 2002 zijn inmiddels duizenden auto's via LeaseTrader bij een andere contractant terecht gekomen. Hier profiteren zowel autobedrijven als leasemaatschappijen en hun klanten van.

De bestaande website was sterk verouderd waarbij het CMS niet meer werd ondersteund. Aan ons de uitdaging om de website compleet aan te passen. Een nieuw design dat duidelijk in lijn ligt met de look & feel van het moederbedrijf LeaseVergelijker – op dit moment de grootste vergelijkingssite voor autoleasecontracten. Voor LeaseTrader is ook de achterkant volledig opnieuw gebouwd op basis van SilverStripe CMS met maatwerk onderdelen en koppelingen met externe databases. 

Het switchen tussen de LeaseTrader en LeaseVergelijker platformen moest qua design vertrouwd aanvoelen waarbij direct duidelijk wordt dat beide platformen bij elkaar horen zonder een exacte kopie te zijn. Ook al lag de focus niet op het  creëren van een nieuwe identiteit, LeaseTrader had geen officiële brand identity vandaar dat we startten met een styleguide waarin alle grafische elementen zijn vastgelegd.

Door nu te investeren in een nieuwe website voor LeaseTrader en de onderliggende techniek wordt het  marktleiderschap verstevigd en uitgebouwd.
leasetrader desktop

Belangrijk uitgangspunt bij het design was ‘mobile first and banner second’; de mobiele bezoeker staat centraal bij het bekijken van het aanbod. Tussen de 60% en 70% van de gebruikers komt op mobiel binnen. LeaseTrader toont paid banners van adverteerders. De posities van deze banners zijn perfect afgestemd op het aanbod van de leaseauto’s, zodat deze elkaar versterken in plaats van tegenwerken. 

leasetrader meeting v2

Hunting skills

Concept

  • Creative direction
  • Technical strategy

Design

  • Web design
  • Responsive design
  • UI / UX design

Development

jeroen marechal 500px

Meer weten over online
kansen voor de
automotive industrie?

Jeroen Marechal
073 - 369 0000
jeroen@nobears.nl