Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Accepteer!
Terug naar Digital engineering

PIM-systeem voor
lifestyle brand Moooi

Moooi is een lifestyle brand dat zich kenmerkt door eclectische en multisensorele ontwerpen, die altijd opvallen. Al bijna 20 jaar inspireert Moooi de wereld met een mix van verlichting, meubels en accessoires die de alledaagse interieurs overtreffen! De 3e ‘o’ in de merknaam staat voor een meerwaarde qua schoonheid en uniciteit.

Moooi items
moooi pimcore boom

Vernieuwd online landschap: PIM

Toen Moooi haar gehele online landschap ging vernieuwen, kreeg NOBEARS de vraag om het PIM-systeem te realiseren. Naast het PIM-systeem (o.b.v. Pimcore) heeft NOBEARS een koppeling met de ESB (enterprise service bus) gerealiseerd, welke ervoor zorgt dat productinformatie zowel van als naar het PIM-systeem kan worden uitgewisseld. Gedurende dit traject is nauw samengewerkt met webbouwer Build in Amsterdam en de eigen ontwikkelaars van Moooi.

moooi schema v2
moooi designers
moooi library
moooi sheet
moooi pricelist

Alle productinformatie op 1 plek

Het PIM-systeem stelt Moooi in staat om alle productinformatie overzichtelijk en nauwkeurig op één plaats te registreren en up-to-date te houden. De kans op fouten is minimaal en aanpassingen in productdata worden efficiënt doorgevoerd. De grote hoeveelheid content bestaat onder andere uit teksten, afbeeldingen, video’s en audiobestanden en is de ‘voeding’ voor de website.

Web-to-print

De data uit het PIM-systeem kan eenvoudig ook voor andere uitingen en kanalen worden ingezet. Moooi ervaart veel tijdswinst dankzij de web-to-print oplossing van Pimcore. Op basis van de aanwezige productdata kan met één druk op de knop een product datasheet of prijslijst worden uitgedraaid, bijvoorbeeld per productcategorie of per klant.

De gegenereerde pdf-bestanden zijn direct drukklaar en zijn tevens geschikt voor slechtzienden en blinden (tekst kan worden voorgelezen).

Hunting skills

Concept

  • Technical strategy

Development

joris jan v2

Meer weten over mooie
online kansen?

Joris-Jan Köhnke
073 - 369 0000
joris-jan@nobears.nl