Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Accepteer!
Terug naar Digital marketing

Branding campagne
hangcultuur-mosselen uit Zeeland

“Het mosselseizoen is geopend!”. Dat was de boodschap die in deze campagne centraal stond. Op zich is dat niet zo’n bijzondere boodschap, jaarlijks keert het mosselseizoen immers terug. Maar wanneer start dat mosselseizoen nou precies? Als de ‘r’ in de maand zit? In Juli? Wij kunnen je vertellen: de Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn in Mei al verkrijgbaar. Wat? In Mei? Precies, een campagne was noodzakelijk.

Digitale campagne gericht op Nederland en NL sprekend België

You like it or you hate it: mosselen. Maar dat ze elk jaar weer in de schappen van de supermarkt te vinden zijn, is een feit. Na een korte kennissessie werd ons duidelijk gemaakt dat er twee type mosselen zijn: bodemcultuur en hangcultuur mosselen. Hangcultuurmosselen zijn het gehele jaar verkrijgbaar, in tegenstelling tot bodemcultuur mosselen. Een belangrijke reden om deze mossel eens in het zonnetje te zetten.

NoBears bedacht een campagneboodschap en -strategie en richtte de gehele online campagne in. Facebook, Instagram en Google AdWords werden ingezet met als doel om op korte termijn zoveel mogelijk Nederlanders en Belgen te bereiken. Meerdere video’s en visuals werden gecreëerd, om daarmee de consument door de verschillende fases van het aankoopproces te loodsen. Met succes: het aantal bezoekers van de website nam toe. De vraag werd gecreëerd en mensen gingen zelfs meer op zoek naar het thema ‘hangcultuurmosselen’.

zkr zws insta

Over Zeker Zeeuws

Zeker Zeeuws is een onafhankelijk en erkend streekkeurmerk, wat garant staat voor een product dat écht Zeeuws is. De producten zijn afkomstig van het Zeeuwse land of uit de zee eromheen. Voor producenten is het Zeker Zeeuws-keurmerk een extra steun in de rug. De coöperatie Zeker Zeeuws zet zich in om de belangen van alle leden te behartigen bij producenten, (groot)winkelbedrijven, overheidsinstanties, horeca en consumenten. Daarnaast maken ze zich ook sterk voor de promotie van erkende streekproducten uit Zeeland.

Zowel de producenten als het Zeker Zeeuws keurmerk, zijn erbij gebaat dat iedereen weet dat hangcultuurmosselen net zo lekker (zo niet: lekkerder) zijn als de (bodemcultuur)mosselen die van juli t/m april verkrijgbaar zijn.

zkr zws banner

Hunting skills

Marketing

  • Website tracking
  • Facebook advertising
  • Instagram advertising
  • Paid Search advertising
rens van geel 500px

Meer weten
over dit
succesverhaal?

Rens van Geel
073 - 369 0000
rens@nobears.nl