Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Accepteer!

Pimcore: geavanceerde digitale oplossingen

De ‘Digital Experience’ is cruciaal voor het succes van digitale oplossingen. Dit geldt zowel intern voor de afdeling marketing, IT en andere divisies als extern voor gebruikers en bezoekers. Beide kanten moeten snel hun weg vinden in data en documenten, ongeacht het kanaal. Dit kan met Pimcore.

Het open source Pimcore-platform ondersteunt de realisatie van geavanceerde digitale systemen. Niet voor niets is NOBEARS al sinds 2013 Pimcore specialist. En met succes, want klanten als Intratuin, Nationale Bioscoopbon en SWITCH the Gym profiteren dagelijks van de brede functionaliteit van Pimcore.

Een krachtig en doelgericht systeem voor geavanceerde digitale oplossingen
Dat is Pimcore

Eén platform voor al je data

Met Pimcore beheer je data (zoals productinformatie of digitale resources) efficiënt en publiceer je eenvoudig dynamische documenten (zoals webpagina’s of PDF’s). Groot voordeel van Pimcore ten opzichte van andere systemen is dat de verschillende functies en rollen van Pimcore volledig met elkaar zijn geïntegreerd. Je hebt dus maar één platform nodig om al je data op al je kanalen in te kunnen zetten voor alle gebruikers. Tegelijkertijd is het platform uitermate geschikt om slechts een enkele rol te vervullen.

Functies van Pimcore

Pimcore biedt onder andere de volgende functies, waar we verder op deze pagina dieper op ingaan.

  • Product Information Manager (PIM) – alle productinformatie en data op één centrale plek
  • Master Data Management (MDM) – koppeling van verschillende (externe) databronnen en deze voor elk gewenst kanaal beheren
  • Digital Asset Management (DAM) – structureren, beheren en gebruiken van elementen op elk gewenst kanaal 
  • Content Management Systeem (CMS) – krachtige tool voor opslag en gebruik van content voor bouw en beheer van webpagina’s
Pimcore Klanten v4
pimcore demo 2

Haal het maximale uit je data

Informatie en data van website, producten en klanten staan vaak verspreid over verschillende systemen. Dit maakt het lastig te beheren en je haalt nooit het maximale resultaat uit je data. De Pimcore-functies Product Information Management (PIM) en Master Data Management (MDM) zorgen ervoor dat je alle informatie en data van je website, producten (zoals prijzen en specificaties) en klanten op één centrale plek beschikbaar hebt. 

Je koppelt verschillende (externe) databronnen naadloos aan andere data. Deze data is vervolgens eenvoudig in te zien, aan te passen en te gebruiken voor elk mogelijk kanaal. Het aparte ‘customer data platform’ in Pimcore biedt mogelijkheden voor het beheren van klantgegevens en -profielen. Deze data is vervolgens te gebruiken voor het realiseren van dynamische, gepersonaliseerde websites of e-commerce-oplossingen.

Efficiënt beheer van elementen

Structureren, beheren en gebruiken van afbeeldingen, video’s en andere elementen zijn vaak complex en tijdrovend. Digital Asset Management (DAM) binnen Pimcore vereenvoudigt dit proces verregaand. DAM ondersteunt namelijk de realisatie van automatische transformaties en het beheer van media-copyrights. 

Met DAM ondersteun je ook je marketingteam vanuit één centraal punt. Iedereen binnen je organisatie kan vanuit dit punt de juiste digitale assets in het juiste format gebruiken. Je assets structureer je efficiënt met PIM binnen Pimcore en distribueer je vervolgens multi-channel naar eigen platformen en partners.

 

Complexe e-commerce-omgevingen

Pimcore omvat krachtige e-commerce-onderdelen voor de realisatie van optimale e-commerce-ervaringen en -processen. Zo is het mogelijk om via Pimcore productcatalogi aan te maken door een naadloze integratie van data (PIM) aan de ene kant en afbeeldingen (DAM) aan de andere kant. Deze zijn vervolgens eenvoudig te beheren en uit te breiden. De integratie tussen PIM en DAM biedt de mogelijkheid om snel complexe e-commerce-omgevingen voor B2C- en B2B-toepassingen te realiseren. 

Via het Content Management Systeem (CMS) maak je snel een shoppingervaring op maat. Deze is uit te breiden door koppelmogelijkheden met externe kanalen (zoals payment providers).

Snel bouwen en eenvoudig beheren van webpagina’s

Het CMS van Pimcore is een krachtige tool voor opslag en gebruik van je content om zo snel webpagina’s te bouwen en eenvoudig te beheren. Alle content van je website staat op één centrale plek. Deze content kun je gemakkelijk op verschillende kanalen en pagina’s inzetten. Het is zelfs mogelijk om verschillende gebruikers, bijvoorbeeld uit verschillende landen, andere content te laten zien.

pimcore demo

NOBEARS x Pimcore = Pimcore development agency

NOBEARS is sinds 2013 een actief Pimcore development agency en sinds 2015 partner van de Pimcore-community. Dankzij de jarenlange ervaring en diversiteit in de projecten hebben wij als NOBEARS met onze Pimcore developers een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van Pimcore-implementatie en -ontwikkeling. 

 

Nationale Bioscoopbon

Een persoonlijke bioscoopbon dankzij Pimcore

Voor de Nationale Bioscoopbon heeft NOBEARS de Pimcore e-commerce-engine ingezet voor het personaliseren en configureren van de bon. Klanten bestellen een Nationale Bioscoopbon via de responsive website of bestellen honderden bonnen tegelijk. Het is allemaal mogelijk met dit flexibele systeem. Ook het opzoeken van een bioscoop in de buurt of het inzien van het saldo is inzichtelijk gemaakt via het Pimcore CMS.

Intratuin

Centraal beheer van 18.000 planten en tuinproducten

Intratuin is de grootste tuincentrumketen van Nederland en heeft ook online een enorm assortiment. De wens was om de producten eenvoudig te kunnen beheren. Met het PIM-gedeelte van Pimcore zijn alle 18.000 planten en tuinproducten van Intratuin overzichtelijk centraal te beheren en te koppelen aan andere (voorraad)systemen.

Dankzij Pimcore zijn alle 18.000 planten en tuinproducten van Intratuin overzichtelijk centraal te beheren
Intratuin

SWITCH the gym

Ook online de ultieme beleving

SWITCH the Gym is een vernieuwend fitnessconcept met hoogwaardige technologie en ultieme beleving. Een beleving die natuurlijk ook online doorgevoerd moet worden. Met behulp van het MDM en CMS van Pimcore heeft NOBEARS ervoor gezorgd dat alle content vanuit één centrale plek beheerbaar is en eenvoudig toepasbaar is op de SWITCH-website en de SWITCH-app. De content wordt ook ontsloten naar verschillende partners (fitnessapparatuur, on-site systemen en administratieve systemen).

rob smulders 500px

Meer weten over Pimcore? Roep Rob!

Bel via 073-3690000
Of mail naar rob@nobears.nl